جمعه، ۷ دی ۱۴۰۳ | 
Friday, 27 December 2024 | 
• برای دسترسی به بایگانی سايت قدیمی فلُّ سَفَه اينجا کليک کنيد.
• برای دسترسی به بایگانی روزانه بخش روزنامه اينجا کليک کنيد.
• برای دسترسی به بایگانی زمانی بخش روزنامه اينجا کليک کنيد.
• برای دسترسی به نسخه RSS بخش روزنامه اينجا کليک کنيد.

موضوع:    
اول<۱۵۱۶۱۷۱۸

۱۹

۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵>آخر

: صفحه


شماره: ۵۹۱
درج: چهارشنبه، ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | ۹:۲۲ ب ظ
آخرين ويرايش: چهارشنبه، ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | ۹:۲۴ ب ظ
نويسنده: محمد سعید حنایی کاشانی

  • قانون وضعی را می‌توان دور زد، قانون طبیعی را نه، هرگز!

قوانینی را که دولت‌ها، یا مجالس قانونگذاری، یا حتی بنا به ادعا خدا، «شریعت»، برای مردمان و جامعه‌های بشری وضع می‌کنند می‌توان اجرا نکرد، و دور زد و دور می‌زنند، اما قانون طبیعت را نه، هرگز! جادوگران، اسطوره‌پردازان، آخوندها، متکلمان، فیلسوفان، ایدئولوگ‌ها حرف بسیار زده‌اند و می‌زنند، اما آن‌گاه که پای تجربه در میان آید، اگر آن سخنان پایی در واقعیت نداشته باشند، حنای هیچ کدام‌شان در برابر تجربه رنگی نخواهد داشت. از همین روست که «علم» هم بر «جادو» و «اسطوره» و «دین» پیروز شد، هم بر «فلسفه» و هم بر «ایدئولوژی». مهندسی و پزشکی، فیزیک و شیمی، اگر «واقعیت» را نشناسند، بس زود فرو می‌ریزند و نابود می‌شوند و نه تنها خود در مقام نظریه و دانش از میان می‌روند بلکه صاحب و عامل خود را نیز نابود می‌کنند. قوانین طبیعی به میل ما و بنا به روایات و گفتهٔ این یا آن و امضای این یا آن تغییر نمی‌کنند. گواهی سلامتی ساختمان معیوب و بدن بیمار را بزرگ‌ترین مقامات کشور هم که امضا کنند، چیزی تغییر نمی‌کند: ساختمان فرو می‌ریزد و بیمار می‌میرد. از همین روست که «انقلاب‌های علمی» جهان ما را تغییر می‌دهند و زندگی ما را دگرگون می‌کنند، اما «انقلاب‌های سیاسی»، اگر بر علم و خرد (حکمت و خرد جمعی) استوار نباشند، و تنها «ایدئولوژی» یا حرف‌های مفت و آرزوهای خیالی و موهوم و پندارهای رهبران عوامفریب یا متوهم باشند، یا صرفاً بازگشت به سنت‌های قدیمی و کهن باشند، شیرازهٔ زندگی ما را ازهم خواهند گسیخت و برای ما نه بدن سالم خواهند گذاشت، نه اقتصاد سالمُ و نه جامعهٔ سالم. باری، قانون وضعی، قانون دولتی یا شریعت، را می‌توان دور زد، هرقدر هم که زور در پشت سر آن باشد، اما «طبیعت» را هرگز. طبیعت را فقط باید شناخت. از قانون طبیعت فقط باید پیروی کرد، حتی آن‌گاه که به نظر می‌آید داریم قانونی طبیعی را نقض می‌کنیم. اگر طبیعت را شناختیم بر روی آب و در زیر آب و  بر قلهٔ کوه‌ها هم می‌توانیم خانه بسازیم و در آسمان هم می‌توانیم به پرواز درآییم، و در برابر هر ویروس و هر بیماری کُشنده هم می‌توانیم مصون و ایمن شویم، اما اگر نشناختیم، امضا و فرمان هیچ فرمانده یا رهبری از ما در برابر مرگ مواظبت نخواهد کرد! پس، زنده باد «علم» و مرده باد «جهل». این می‌باید یگانه شعار ما باشد.   
 



۰

شماره: ۵۹۰
درج: يكشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۱ | ۴:۴۰ ب ظ
آخرين ويرايش: يكشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۱ | ۴:۴۱ ب ظ
نويسنده: محمد سعید حنایی کاشانی

  • گندم‌نمایان جوفروش!

راویان اخبار روایت کرده‌اند که امام جمعهٔ مشهد آقای علم‌الهدی در نماز جمعه این هفتهٔ  مشهد روایتی نقل کرده است از امام جعفر صادق (ع) تا بگوید با چه راهبردی می‌توان هزینه‌ها را کاهش داد:

«از راهبرد امام صادق برای مشکلات معیشتی امروز استفاده کنیم. ... امام صادق گفته بود نان را از مخلوط گندم و جو تهیه کنید زیرا گندم گران است. این یک راهبرد برای امروز ماست».


۰

شماره: ۵۸۹
درج: جمعه، ۶ خرداد ۱۴۰۱ | ۵:۲۱ ب ظ
آخرين ويرايش: جمعه، ۶ خرداد ۱۴۰۱ | ۵:۲۴ ب ظ
نويسنده: محمد سعید حنایی کاشانی

  • دست‌ها روی شهر

 سینمای ایتالیا یکی از درخشان‌ترین و ماندگارترین دوران‌های خود را پس از جنگ جهانی دوم آغاز کرد و با روی آوردن به مضامین سیاسی و اجتماعی رسالت خود را در بهبود وضع اجتماعی و سیاسی به خوبی انجام داد. این سینما نه تنها به وظیفهٔ اجتماعی و شهروندی خود به‌خوبی عمل کرد، بلکه سبک و مکتب هنری والایی در فیلمسازی پدید آورد که به «نئورئالیسم» یا «نوواقع گرایی» مشهور شد.  

فیلم «دست‌ها روی شهر» (۱۹۶۳)، ساختهٔ فرانچسکو رُزی/روزی (۱۹۲۲-۲۰۱۵)، یکی از درخشان‌ترین فیلم‌های این کارگردان نامدار ایتالیایی است که به ثروت‌اندوزی تازه به دوران رسیدگان پس از جنگ از راه زد و بند با بالادستان و بهره‌برداری آنان از نقشهٔ جامع شهر و خریدن زمین‌های شهری می‌پردازد. داستان اروپا، و حتی شهری مانند ناپل، با آن مافیاهای مشهور، البته با آنچه در کشورهایی مانند ما می‌گذرد بسیار متفاوت است. اما می‌تواند تلنگری به ما باشد که اگر به بالادستان سیاسی و کاسبکاران زراندوز و دانش‌فروشان بی‌مسئولیت و خودفروخته و تیغ به دستان آنان اجازه دهیم، نه تنها ثروت ما را خواهند ربود و حتی نان را از ما دریغ خواهند کرد بلکه تن و جان را ما نیز در زیر آوار سفاهت و جهالت و غارت خود له خواهند کرد.  

🔴 به مردم عزیز و قهرمان آبادان و خوزستان تسلیت می‌گویم و برایشان صبر و شکیبایی و موفقیت در دستیابی به حقیقت و عدالت آرزو می‌کنم. به خبرنگاران و مهندسان دلیری که پیش از وقوع حادثه بر پیشگیری از آن اصرار ورزیدند درود می‌فرستم و برایشان از خداوند اجر طلب می‌کنم. لعنت خدا و خلق او بر ستمگران باد.    

♦️ برای دیدن صحنه‌هایی از این فیلم به پیوند زیر رجوع کنید.   



۰

شماره: ۵۸۸
درج: پنجشنبه، ۵ خرداد ۱۴۰۱ | ۴:۱۱ ق ظ
آخرين ويرايش: پنجشنبه، ۵ خرداد ۱۴۰۱ | ۴:۱۲ ق ظ
نويسنده: محمد سعید حنایی کاشانی

  • امریکا انقلابی‌ترین کشور جهان است!

فاجعه‌هابی که در تیراندازی‌های افراد روان‌نژند یا تبهکاران در امریکا روی می‌دهد دردناک و غم‌انگیز است. با این همه، تصور کنید، اگر این تعداد اسلحه‌ای که در امریکا در دست مردم عادی است در هر جای دیگر جهان در دست مردم بود کدام «دولت» می‌توانست در قدرت بماند؟ هر دولتی که مدعی انقلابی بودن است خرید و فروش و داشتن اسلحه را آزاد کند تا ببینیم چندروز می‌تواند در قدرت بماند؟ اسلحه به کنار، اینترنت و رادیو و تلویزیون و انتشارات و مطبوعات را آزاد کند؟ نه، انتخابات را آزاد کند! نه، تظاهرات مخالفان را آزاد کند! انقلابی بودن برخی کشورهای جنایتکار و مردم‌فریب دروغی وقیحانه است. اکثر «دولت»‌های جهان امروز را تنها خلع سلاح عموم مردم و انحصار زور و اسلحه و رادیو و تلویزیون و مطبوعات و سانسور و انتخابات‌های دروغین و نمایشی و استصوابی قدرت بخشیده است. کشوری انقلابی‌تر از امریکا بر روی زمین نیست. 



Telegram: @fallosafahmshk


۰

شماره: ۵۸۷
درج: سه شنبه، ۳ خرداد ۱۴۰۱ | ۲:۰۵ ب ظ
آخرين ويرايش: سه شنبه، ۳ خرداد ۱۴۰۱ | ۲:۰۵ ب ظ
نويسنده: محمد سعید حنایی کاشانی

  • سرچشمهٔ فساد اقتصادی و سیاسی و ساختاری کجاست؟

برای پاسخ به برخی پرسش‌های اجتماعی و سیاسی و اقتصادی به‌ویژه در زمینهٔ فساد اقتصادی نیازی نیست که آدم خیلی متخصص باشد یا تحقیقات وسیع میدانی کرده باشد یا به داده‌های آماری محرمانه دسترسی داشته باشد. مردم ما در طی تاریخ هزاران ساله خود همواره زبان گویایی برای اشاره به سرچشمهٔ فساد داشته‌اند و این را امروز از وجود جوانان کارآفرین و نابغه‌ای نیز می‌توان دریافت که یک شبه ره صدساله رفته‌اند، البته به کمک کدخدا. مردم ما ضرب‌المثلی دارند که می‌گوید: 

کدخدا را ببین، ده را بچاپ!

باری، شناختن و پیدا کردن مفسدان فی‌الارض و مستکبران و طاغوت‌های واقعی کاری سخت نیست. بازداشت کردن و محاکمه کردن آنهاست که سخت است. 



۰

اول<۱۵۱۶۱۷۱۸

۱۹

۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵>آخر

: صفحه

top
دفتر يادها گفت و گوها درسها کتابها مقالات کارنامه
يکشنبه، ۳ شهريور ۱۳۸۱ / جمعه، ۷ دی ۱۴۰۳
همه‌ی حقوق محفوظ است
Fallosafah.org— The Journals of M.S. Hanaee Kashani
Email: fallosafah@hotmail.com/saeed@fallosafah.org
Powered By DPost 0.9